> Начало > Новини > Над 30 млади тенисисти играха в Смолян с втората ракета на България

Над 30 млади тенисисти играха в Смолян с втората ракета на България

19.10.2019

При изключителен интерес премина днес откритата тренировка на Димитър Кузманов с деца и любители на тенис спорта. В нея се включиха над 30 малчугани, като най – малките бяха на 7 години. Всяко дете имаше възможността да поиграе с втората ракета на България. Преди да започне тренировката, младите тенесисти на Смолян подариха тениска с логото на Община Смолян на Кузманов.
След тренировката всички деца и фенове на тенис спорта получиха личен автограф от Мико. В края на спортната проява се проведе дискусия между децата и Димитър Кузманов. Той сподели, че е впечатлен от условията за тенис в града. „Благодаря, че ме поканихте да поиграя с вас. Радвам се, че дойдоха толкова много деца. Имате страхотни условия за тенис, прекрасни треньори и прекрасни родители, които ви подкрепят. Искам да ви кажа, че каквото и да решите да правите в тениса, в училище и в живота, никой не може да ви спре и да ви вземе мечтите. Всичко зависи от вас. Може би всеки се пита, какъв е ключът за успеха, а всъщност успеха идва с тренировки и работа“, посочи пред младите тенисисти Кузманов.
Зам.-кметът Марин Захариев му връчи почетен плакет на Община Смолян и му благодари, че е отделил време за децата от община Смолян.
След края на спортното събитие Димитър Кузманов обиколи всички места на които се играе тенис – спортната зала „Величко Чолаков“, тенис- корта при СУ „Отец Паисий“ , кортовете до стадион „Септември“ и новата мултифункционална зала на ППМГ „Васил Левски“ .
Община Смолян сигури вода и плодове за всички деца, участвали в откритата тренировка по тенис. Общината продължава инициативата да кани известни спортисти, които от първа ръка да предават своите знания и умения на децата, така че очаквайте скоро нови срещи с вашите спортни идоли.

Пресцентър на община Смолян