> Начало > Новини > Министър Кралев в Смолян: Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта

Министър Кралев в Смолян: Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта

17.10.2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес посети Смолян и посочи, че е изключително доволен от състоянието на спортната инфраструктура в града. „Убедих се лично, че Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта.
Срещнах се с представители на спортната общественост и с жители на Смолян, които ме увериха, че местното управление в последните години заслужава подкрепата на държавата за доизграждане на спортната база“, коментира министър Кралев. Той бе впечатлен от новоизградената многофункционална зала в ППМГ „Васил Левски“ , където той откри първото спортно събитие по волейбол след откриването на залата. Залата тук може да бъде използвана за пример за останалите населени места - нашата концепция е насочена именно към изграждане на такъв вид спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства, посочи още министърът.
Той разгледа и стадиона в Смолян, който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството отпусна на Общината. Министърът пое ангажимент, че ще подкрепи усилията на община Смолян за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогне с финансирането на нова настилка от изкуствена трева. Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс, категоричен е министър Кралев.
С министъра бяха депутатът Красимир Събев, областният управител Недялко Славов, зам.-кметът Марин Захариев и др.

Пресцентър на община Смолян