> Начало > Новини > Момчетата с големи сърца от „Smolyan Race 2019“ дариха днес събраната сума от 7 150 лв. на Алкан, за да п

Момчетата с големи сърца от „Smolyan Race 2019“ дариха днес събраната сума от 7 150 лв. на Алкан, за да продължи лечението си

08.10.2019

Момчетата с големи сърца от „Smolyan Race 2019“ дариха днес събраната сума на Алкан, за да продължи лечението си. Тодор Мелемов му подари шапка и тениска на автомобилното шоу и каза, че ще продължат да му помагат с каквото могат. Другите ги окуражиха, че ще го чакат да участва в автомобилното състезание като се оправи. 24-годишният мъж благодари за помощта, която му е крайно необходима и на всички хора, които са се отзовали на призива за благотворителността. Алкан обясни, че успешно е преминала една от операциите му в Турция, но предстоят още интервенции. Мъжът не губи дух и на всяка цена си е поставил за цел да проходи отново. Искам да кажа на всички шофьори, че не е важно кога ще стигнеш, а да стигнеш жив, където си тръгнал.
На 7 май 2015 г. животът на Алкан Челеби се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция му дават шанс да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи са необходими 50 000лв. Тази сума е непосилна за семейството му затова от „Smolyan Race 2019“ преди повече от месец започнаха благотворителната кампания и решиха със средствата от таксите за състезанието, както и тези от кутията за дарения да подпомогнат лечението на Алкан. Кутията беше поставена в Младежкия дом и дарения се събираха по време на самото състезание. Имаше и благотворителен пазар за авточасти. Беше обявена и банкова сметка за набиране на средства., която все още е активна.
Както информирахме събраните средства са в размер на 7 150 лв. и днес те бяха дарени  на Алкан. Момчетата от „Smolyan Race 2019“ пожелаха на Алкан бързо възстановяване. Те също благодарят на всички, които се включиха в благотворителната акция.


Пресцентър на община Смолян