> Начало > Новини > Успешно приключи и второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г

Успешно приключи и второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г

06.10.2019

Успешно приключи и второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до 4 октомври. В иницативата участваха 51 автора, а изпратените от тях снимки са 228. Най-малкият ни участник е на 12 години, а най-възрастният на 68 г. За сравнение в първото издание участниците бяха 44, а изпратените снимки -165.
Община Смолян благодари на всички, които за втора поредна година подкрепиха инициативата. Благодарение на техните снимки красотата на Родопите беше видяна и споделена от хиляди хора. Очертава се много труден избор, но и един още по-великолепен календар.
Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2019 г. 12 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи. Журито в понеделник, 7 октомври, ще селектира снимките за изложбата, както и тези които ще бъдат използвани за отпечатването на календара на Общината за 2020 г. Всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.
Резултатите и класирането ще бъдат обявени на 10.10.2019 г. на страницата на събитието и сайта на община Смолян.
Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2020 г.

Пресцентър на община Смолян