> Начало > Новини > Кметът Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце

Кметът Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце

07.06.2019

Кметът Николай Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който се провежда днес в Родопския драматичен театър „Н.Хайтов” - Смолян . Общината за втори път е домакин на зонален етап.
Градоначалникът поздрави участниците, ръководителите и организаторите на събитието.
Изключително ми е приятно да ви посрещна в Смолян и да ви поздравя с постиженията на областния етап на фестивала. Пожелавам ви успехи и приятни емоции на зоналния етап. „Пусть всегда будет солнце” става все по-популярен и привлича все повече деца от различни възрасти. Днешният празник ще покаже таланта и знанията за езика и културата на Русия. Пожелавам ви успех и нови постижения”, каза при откриването на фестивала кметът Мелемов.
В това издание има 47 изпълнения, ще се изявят над 280 деца от детски градини, училища и читалища от четири области – Смолян, Пловдив, Кърджали и Пазарджик.
Организатори на зоналния етап са община Смолян, РУО, Руски клуб –Смолян и Движение „Русофили”-Смолян.
Фестивалът има за цел популяризиране на руската песен, поезия и танц, създаване на интерес у младите хора към културата на Русия и изкуството на обичани руски изпълнители в областта, както на забавната песен, така и на песни от руския фолклор.
„Пусть всегда будет” солнце е включен в Културния календар на община Смолян. Провеждането му се превърна в добра традиция, а наши участници са лауреати на зоналния и националния етап от предишни издания на фестивала.
На национално ниво той се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата и др.


Пресцентър на община Смолян