> Начало > Новини > Над 300 деца се изявиха на областния етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце”

Над 300 деца се изявиха на областния етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце”

19.04.2019

Днес в РДТ „Николай Хайтов” се проведе Областният етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който се превърна в празник за Смолян. Събитието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов. На сцената се изявиха над 300 талантливи деца, които затрудниха журито при крайното класиране. Секретарят Момчил Николов откри фестивала и поздрави всички участници от името на кмета Мелемов.На събитието присъстваха зам.-кметът Марин Захариев и началникът на РУО-Смолян  Мария Семерджиева. 
„Пусть всегда будет солнце” се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата.
Фестивалът е включен в Културния календар на община Смолян. Провеждането му се превърна в добра традиция. Всяка година в областния етап на фестивала се включват над двеста деца и ученици. Нашите участници са лауреати на зоналния и националния етап от предишни издания на фестивала.
Съорганизатори на НД „Русофили” и тази година са община Смолян, Регионално управление на образованието- Смолян и Руски клуб- Смолян.
Участниците, класирани на първо място в съответния жанр и възрастова група ще участват на втория - зонален етап на Фестивала, който ще се проведе в Смолян на 07.06.2019 година.
За най-добрите имаше специални награди от община Смолян и РУО .

 Пресцентър на община Смолян

Снимка Надка Попчева