> Начало > Новини > Областният етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце” ще се проведе на 19 април в РДТ-Смолян

Областният етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце” ще се проведе на 19 април в РДТ-Смолян

12.04.2019

Областният етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце” ще се проведе на 19 април т.г. от 10,00 часа в Родопския драматичен театър „Н.Хайтов” - Смолян . Събитието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов.
Фестивалът се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата.
Фестивалът е включен в Културния календар на община Смолян. Провеждането му се превърна в добра традиция. Всяка година в областния етап на фестивала се включват над двеста деца и ученици. Нашите участници са лауреати на зоналния и националния етап от предишни издания на фестивала.
Съорганизатори на НД „Русофили” и тази година са община Смолян, Регионално управление на образованието- Смолян и Руски клуб- Смолян.
Участниците, класирани на първо място в съответния жанр и възрастова група ще участват на втория - зонален етап на Фестивала, който ще се проведе в Смолян на 07.06.2019 година.
Ще има специални награди от община Смолян и РУО .

Пресцентър на община Смолян