> Начало > Новини > Националният турнир по спортни танци се превърна в празник за Смолян

Националният турнир по спортни танци се превърна в празник за Смолян

07.04.2019

След прекъсване от 12 години, Смолян стана домакин на Национален турнир по спортни танци и Купа България. Подобно състезание се проведе за първи път в нашия град, а организатори бяха община Смолян и СК Фен-85.
Събитието се превърна в празник за града, а многобройната публика се наслади на магията на танца. 133 танцови двойки демонстрираха класа и артистичност в Спортната зала, а съдии от цялата страна ги оценяваха.
Кметът Николай Мелемов приветства участниците, треньорите и съдиите.
Той каза, че Смолян е празник на красотата и блясъка. Пожела успех на състезателите и да отнесат със себе си приятни спомени от нашия град. Мелемов благодари и на СК Фен 85, защото развиват танците в града и за идеята този турнир да се проведе в Смолян.
Петя Милушева, гл. съдия в турнира посочи, че организацията е на много високо ниво. „От името на колегите, благодаря на община Смолян и местния клуб Фен-85 за перфектната организация. Този турнир е в Държавния спортен календар на БФСТ. От 12 години не е провеждан такъв турнир, затова ви пожелавам да влезе и в Спортния календар на община Смолян и както кмета посочи да стане традиционен. Събитието наистина се превърна в празник за вашия град”, коментира Милушева.
Танцовата двойка Росица Павлова и Захари Маламов също споделиха впечатленията си от състезанието. „ Много сме доволни от организацията и мястото на което се проведе турнира. Много силни двойки има, което е важно за един голям турнир. С емоцията и прякото изживяване ще запомним престоя си в Смолян”, посочиха Захари и Росица.
Подобно състезание се организира за първи път в нашия град и стана наистина запомнящ се турнир. От четири месеца се подготвяме, но без подкрепата на община Смолян нямаше да успея да направя толкова голяма организация”, коментира ръководителката на СК Фен-85 Юлия Порязова. Клубът затвърди позицията си в сферата на спортните танци, защото в турнира участваха почти всички негови състезатели” , посочи още Полязова.

Пресцентър на община Смолян