> Начало > Новини > МОМИЧЕТАТА НА МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ И ШЕСТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СА ШАМПИОНКИТЕ НА ОСМОМАРТЕНСКИЯ ТУРНИР

МОМИЧЕТАТА НА МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ И ШЕСТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СА ШАМПИОНКИТЕ НА ОСМОМАРТЕНСКИЯ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ

08.03.2019

Днес се проведе традиционният Осмомартенски турнир по мини-футбол за момичета, организиран от Община Смолян. Мачовете се играха на Многофункционалната спортна площадка. Умения с топката, ловкост и бързина демонстрираха ученички от пет училища. Във възрастова група 5-7 клас на терена се изявиха отборите от ОУ „Иван Вазов”-Смолян, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-с.Смилян и ОУ „Стою Шишков”-Смолян. При по-големите момичета в турнира се включиха футболистки от ППМГ „Васил Левски” и Езиковата гимназия в Смолян
Надпреварата бе много оспорвана и предизвика истински футболни емоции, стигна се и до дузпи. От публиката коментираха, че нашите момичета играят с хъс за победа. На първо място във възрастова група 5-7 клас се класира отборът на ОУ”Иван Вазов”, на второ - ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” –Смилян и на трето възпитаничките от ОУ „Стою Шишков”-Смолян.
При по-големите момичета, купата спечелиха футболистките от ППМГ „Васил Левски” –Смолян, а втори са отборът на Езиковата гимназия.
Наградите връчиха секретарят на община Смолян Момчил Николов и Мария Семерджиева, началник на РУО в Смолян. Те поздравиха футболистките и им пожелаха още спортни успехи. Момичетата получиха и цветя от Общинската оранжерия.
Идеята за турнира е на известната ни тежкоатлетка Даниела Керкелова, защото е доказано, че футболът е най- популярния спорт, а рядко се правят футболни турнири в женски формат.
Спортната надпревара се организира от община Смолян, а проявата се провежда под егидата на кмета Николай Мелемов. Турнирът е включен в Спортния календар на общината за 2019 г.

 

Пресцентър на община Смолян