> Начало > Новини > Стартира второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“

Стартира второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“

01.02.2019

Стартира второто издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2020 г.“ Целта е да фокусираме вниманието си към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да покажем местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности. Нека ги съберем и съхраним в годишния календар за 2020 г.
Фотосите трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
В кампанията може да участва всеки, който проявява интерес към нея. Условието е да изпращате максимум до 6 /шест/ броя снимки представени в цифров вид - черно-бели или цветни, тип на файла- jpg. В начинанието могат участват само авторски снимки.
Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200x1600 пиксела.
Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.
Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.
Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2019 г. 12 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи.
Селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян, като всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.
Краен срок за изпращане на фотографиите: 04.10.2019 г. до 17.00 ч.
Резултатите и класирането ще бъдат обявени на 10.10.2018 г. на страницата на събитието и сайта на община Смолян.
Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
Фотосите ще бъдат качвани и на личния профил във Фейсбук на кмета Николай Мелемов. Харесванията там няма да бъдат зачитани, а ще имат за цел да популяризират кампанията, активността на самите автори и красотите на региона.
Очакваме вашите снимки, включете се в инициативата, за да покажем красотата и неповторимостта на нашия роден край!

Пресцентър на община Смолян