> Начало > Новини > Кметът Мелемов за населените места без ток: От вчера екипи на Общината разчистват паднали дървета, съдейс

Кметът Мелемов за населените места без ток: От вчера екипи на Общината разчистват паднали дървета, съдействаме на ЕВН, но и те трябва да си свършат работата

26.01.2019

От вчера екипи от Община Смолян разчистват падналите дървета от тежкия сняг, съдействаме на ЕВН, но и те трябва да си свършат работата, коментира кметът Николай Мелемов ситуацията с населените места без електричество. От електроразпределителното дружество информираха, че обстановката в Смолян остава усложнена при тежки зимни условия. Вследствие на обилния снеговалеж през последното денонощие към момента много села са цялостно или частично с нарушено електрозахранване. В засегнатите селища има паднали дървета, скъсани въздушни проводници и счупени електрически стълбове. Ангажирани са за отстраняване на повредите са допълнително аварийни групи.
Имаме готовност да снабдим с каквото е необходимо откъснатите селища Еленска и Селище, допълни Мелемов.
Той посочи, че вътрешната общинска улична мрежа е разчистена и продължава да се чисти. Екипите на Общината правят всичко възможно - организирана е цялата налична техника, доброволци и служители.
До края на деня се очаква да бъде отворен пътя за Пампорово.
Кметът Мелемов, областният управител Недялко Славов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов дадоха брифинг на който разясниха обстановката след обявеното бедствено положение към 13.00 часа.

Пресцентър на община Смолян