> Начало > Новини > На 10 декември в Община Смолян ще се проведе поредното заседание на Комисията по Инвитро

На 10 декември в Община Смолян ще се проведе поредното заседание на Комисията по Инвитро

27.11.2018

На 10 декември т. г. от 16:00 часа в 247 зала на Общинската администрация ще се проведе редовно заседание на Комисията по Инвитро, определена със Заповед №РД-0724/12.09.2018г. на кмета Николай Мелемов. Ще се разгледат подадени заявления и ще бъдат одобрени кандидатите за финансово подпомагане от местния фонд „Инвитро”.
Припомняме, че на 16 май т.г. се проведе първото заседание на комисията за 2018 г. На него се разгледаха документите на 3 семейства с репродуктивни проблеми. Комисията взе решение две семейства да бъдат подпомогнати финансово с по 2000 лв. и едно с – 1000 лв. Средствата се разпределят според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията
За четвърта поредна година стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда . След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември 2014 г. създаването на този фонд „Инвитро”. Местният парламент прие и Правилник за дейността му. В чл.5 от този правилник са упоменати необходимите документи за кандидатстване.
От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.

 Пресцентър на община Смолян