> Начало > Новини > С тържествен концерт, Средно училище „Отец Паисий”в Смолян отбеляза 35 години от създаването си

С тържествен концерт, Средно училище „Отец Паисий”в Смолян отбеляза 35 години от създаването си

30.10.2018

С тържествен концерт „Ти, българино, знай своя род и език!“, Средно училище „Отец Паисий”в Смолян отбеляза тази вечер 35 години от създаването си. Годишнината бе отбелязана в препълнената зала на учебното заведение , където талантливите ученици пяха, рецитираха и танцуваха, с което заслужиха и аплодисментите на публиката.
Секретарят Момчил Николов поздрави от името на кмета Николай Мелемов колектива на училището, учениците и родителите.: „За мен е чест, че имам възможност да споделя с педагозите, с възпитаниците и родителите на вашата уважаема образователна институция отбелязването на това значимо за община Смолян събитие. За 35 години в Средно училище „Отец Паисий” са получили знания и уроци по родолюбие поколения млади родопчани. За тях наученото и преживяното в него е скъп и незабравим спомен. От днес вашето училище тръгва с надежда към зрелостта – гордо с успехите и таланта на своите ученици, с опита и новаторството на педагогическата колегия , с подкрепата на родителите и всеотдайните грижи на персонала. Желая ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение”, посочи в поздравлението си Николов. Той оповести, че с Решение на Общинския  съвет е гласувана  парична награда на училището от 1000 лв. , която е  по предложение на кмета Мелемов. Директорката Надя Ловчалиева  благодари на Мелемов за обновената спортна база и площадки, където децата могат да спортуват.
Ловчалиева поздрави колегите и гостите, уважили празника на училището и посочи, през годините е обединявало много хора, ученици, родители и общественици.
Прочувствено слово произнесе и първият директор на учебното заведение Мария Дирекьовска.
На тържеството присъстваха много гости, родители, бивши възпитаници и директори на училището. Всички те отправиха искрени пожелания да пребъде учебното заведение, да се радва на много ученици и много успехи.
Проявата е включена в Програмата на община Смолян за отбелязване на 1 ноември –Ден на народните будители.

Пресцентър на община Смолян