> Начало > Новини > Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова поздрави завърналия се от Афганистан контингент

Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова поздрави завърналия се от Афганистан контингент

26.07.2018

„За мен е чест да ви посрещна на родна земя в Смолян с "Добре дошли у дома!", изпълнили с чест воинския си дълг. Да ви благодаря за достойно изпълнената военна мисия в Афганистан, която не бе никак лека - далеч от вашите семейства, далеч от Родината. За всички нас и близките ви най-голямата награда е, че се завърнахте на родна земя живи и здрави, в пълен състав след повече от 6 месеца“, заяви зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова при посрещането на завърналия се след успешна мисия в Афганистан 35-ти контингент.
 

„Ние сме особено горди с това, което направихте, изпълнявайки отговорно задачите, възложени ви в рамките на мисията на НАТО "Решителна подкрепа". В Афганистан и Кандахар - в една нетипична обстановка, да изпълняваш военните си задачи се изисква мъжество, професионализъм, сила и родопска воля. Всички тези качества вие ги проявихте, издигайки авторитета на въоръжените сили на Република България. Доказахте, че нашите въоръжени сили могат да допринасят успешно за постигане на мир, сигурност, за укрепване на Афганистан, защото там, където няма стабилност, се ражда тероризъм. Калени в такива трудни мисии, вие сте основният стълб на българските въоръжени сили. Гордеем се с вас! С чест и достойнство изпълнихте воинския си дълг. Шест месеца далеч от родината, далеч от семейство и близки вие бяхте на голямо изпитание. Искам да благодаря и на вашите близки, защото без моралната им подкрепа вашата служба и мисия в Афганистан нямаше да бъде лека и така успешна“, подчерта Аръчкова.
 

Зам.-кметът на Смолян пожела на всички от контингента много здраве, много професионални успехи и щастие в личния им живот, да продължат да служат достойно, честно и всеотдайно на Република България.