> Начало > Новини > ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОВЕЖДА МЛАДЕЖКИ ОБМЕН МЕЖДУ СМОЛЯН И КИШПЕЩ

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОВЕЖДА МЛАДЕЖКИ ОБМЕН МЕЖДУ СМОЛЯН И КИШПЕЩ

03.07.2018

Кметът на Община Смолян г-н Николай Мелемов и зам.-кметът г-н Марин Захариев поздравиха унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ, които гостуват в града ни по програма за младежки обмен.

В рамките на осем дни тийнейджърите участват в редица инициативи, запознават се с родопските традиции и обичаи, местната история и забележителностите на Общината. 
 

В програмата са включени посещения на защитената местност „Сосковчето” и екопътеката „Каньона на водопадите“, Момчилова крепост, пещерата „Ухловица”, село Момчиловци, Планетариума и Националната астрономическа обсерватория и др.

По време на престоя им в Смолян унгарските деца ще посетят и къщата –музей „Ласло Наги”, където ще се потопят в света на поета, преводач и художник, превел на унгарски език много български народни песни и най-добрите стихове на известни наши поети. Младежите посетиха и чудесните спортни площадки, с които разполага града ни.

В проявите се включиха и двадесетте младежи от Смолян, които в рамките на този младежки обмен ще посетят езерото Балатон през втората половина на месец юли.