> Начало > Новини > Дeлян Илиeв е с номинация „Аскеер 2018“ зa peжиcypaтa нa „Tpи cecтpи“

Дeлян Илиeв е с номинация „Аскеер 2018“ зa peжиcypaтa нa „Tpи cecтpи“

08.05.2018

Дeлян Илиeв е с номинация за Националните награди „Аскеер 2018“ зa peжиcypaтa нa „Tpи cecтpи“ oт Aнтoн Π. Чexoв в ĸaтeгopиятa „Изгpявaщa звeздa“, съобщиха от Родопския драматичен театър.
Смолянчани и гостите на града могат да гледат постановката на 16 май от 19.30 ч. в зала 2 на театъра, за да видят отново знаменитата творба на Антон Павлович Чехов „Три сестри”.
Три сестри – Олга, Маша и Ирина и тяхната голяма мечта да живеят в Москва. Пребиваващи в малко провинциално градче на голямата Русия, те са обкръжени от бездуховността на всички останали и от тяхната болест, наречена апатия и липса на всякакъв идеал за човешко поведение.
Сценичният вариант и режисурата е на Делян Илиев
Участват: Велислав Павлов – гост-актьор, носител на наградата „Златна роза” 2017, за най-добра мъжка роля във филма „Вездесъщият“, Атанас Найденов, Божана Мановска, Людмила Стоин , Джована Галиарди, Асен Левов, Димитър Димитров, Емилия Ованесян, носител на "Аскеер" 94, за ролята на Аркадина в "Чайка" на А.П. Чехов, Мариян Горцев, Никола Орешков, Преслава Георгиева и Румен Бечев.


 Пресцентър на община Смолян