> Начало > Новини > ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

05.05.2018

УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК КАЦАРОВ, КОМАНДИР НА      101-ВИ АЛПИЙСКИ ПОЛК,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СМОЛЯН,

  Щастлив съм, че мога като кмет на Община Смолян да Ви поздравя с Деня на храбростта – Празник на Българската армия.
На 6 май почитаме свети вмчк Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм са се борили за защита на Отечеството.
  Този ден е добър повод още веднъж да оценим високо не само професионалната дейност на 101-ви алпийски полк и поделение 28330 като едно от елитните в страната, но и Вашето значимо присъствие в много важни сфери на обществения живот на Община Смолян.
   Благодарим Ви за доброто сътрудничество, за помощта, която оказвате на населението за справяне с проблемите, предизвикани от природни бедствия и пожари. Полкът участва във всички най-мащабни прояви от културния календар на Общината, свързани с честването на бележити дати на историческата ни памет. Вие следвате достойно примера на нашите предци за съхраняване честта и традициите на Българската армия за следващите поколения. Така показвате, че сте отговорни за бъдещето на страната ни. Затова сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани.
   От сърце Ви пожелавам здраве и сили за успешна работа, професионални постижения, лично и семейно щастие!
  Поздравявам и всички именници, които носят името на св. вмчк Георги Победоносец!

     Честит Гергьовден!

 НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
 Кмет на Община Смолян