> Начало > Новини > Секретарят Момчил Николов поздрави от името на кмета Мелемов военнослужещите от 101 –ви Алпийски полк , к

Секретарят Момчил Николов поздрави от името на кмета Мелемов военнослужещите от 101 –ви Алпийски полк , които честват Празника на Българската армия

04.05.2018

Секретарят Момчил Николов поздрави от името на кмета Николай Мелемов военнослужещите от 101 –ви Алпийски полк в Смолян , които честват днес Деня на храбростта и 6 май –Празник на Българската армия. Свещеник Запрян Шиков отслужи водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование. След това се проведе тържествено събрание във Военния клуб. „ Благодарим ви за онези трудни моменти на бедствия, в които бяхте неотлъчно до населението и ни помагахте. Благодарим ви и за празничните моменти, които с вашето присъствие и участие бяха още по тържествени. Не напразно вие сте заслужили уважението и благодарността на смолянчани. Бъдете живи и здрави и Св.Георги да ви закриля”, посочи в поздравлението си към военнослужещите Николов.
Командирът на полка, полковник Димитър Кацаров каза в словото си, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътни войски.
Тази година е била е една от най-успешните през последните 15 години, защото батальона беше трансформиран в полк. След конкурс 52 военнослужещи са назначени във формированието, а сега предстои нов конкурс за приемане на още 25 военни. Нашият полк продължава да е търсен партньор за международни учения и спортни прояви, продължава да участва и в мироопазващи мисии. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания.
Военнослужещите са дарили лични средства, с които подпомогнаха свои колеги и граждани на Смолян, каза още полк.Кацаров.
За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от полка.
Тържеството уважиха зам.-областният управител Владимир Гърбелов,
шефове от службите за сигурност, директори на институции и др.

Пресцентър на община Смолян