> Начало > Новини > Стартира турнирът по тенис на корт за „Купата на кмета” , организиран от община Смолян

Стартира турнирът по тенис на корт за „Купата на кмета” , организиран от община Смолян

03.03.2018

Днес на националния ни празник – Трети март стартира състезание по Тенис на корт, организирано от Община Смолян. Турнирът се провежда в Спортната зала „Величко Чолаков“ в рамките на три дни. Основната схема на турнира е от 32-ма състезатели - 16 годишна възраст, без горна граница. Като част от турнира ще се проведе и състезание за момичета и момчета до 10 годишна възраст, както и смесен турнир за начинаещи. Това съобщи Александър Димитров, който отговаря за спорта в община Смолян.
В първия ден на състезанията се изигра турнира за деца, които скоро са започнали да играят тенис. В него се включиха 4 малки тенисисти. Първа се класира Валя Панова, второ място зае Костадин Райков, трета е Даная Дилова, а четвъртата позиция остана за Емил Анчев. Децата бяха наградени с грамоти от зам. – кмета Марин Захариев.
В днешния ден започнаха и мачовете от първи кръг на основния турнир. Програмата предвижда, двата полуфинала и финалът да се изиграят на 5 март, като финалът е обявен с начален час 17:00 часа.
Община Смолян е осигурила кетъринг за участниците, както и наградите.
Входът е свободен.

Пресцентър на община Смолян