> Начало > Новини > За втора поредна година в Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе”

За втора поредна година в Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе”

12.02.2018

За втора поредна година в смолянското село Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе". Кулинари на вкусни мезета от месо и млечни продукти показаха какво могат през уикенда в центъра на селото. В надпреварата се включиха от Широка лъка, Гела, Стойките, Стикъл, Солища, Върбово, Кукувица и други населени места.
На призива на организаторите, „Заповядайте да хапнем, да пийнем винце, да се повеселим и на финала да определим най-добрия майстор на мезе", се включиха стотици дегустатори. Те безплатно опитваха чудесните вкусови качества на мезетата- бахур, пъстърма, суджук, създърма, кълцаница, домашни салами, както и млечни продукти. Дегустацията вървеше и с чаша червено вино, а след това всички гласуваха в кутия с номера на всяка маса за най-добрия майстор. За втора поредна година първото място бе присъдено на Тодор Чакъров, който получи грамота и парична награда от 150 лв. На второ след гласуването се наредиха мезетата на Георги Серафимов, който получи 75 лева награда, а на трето място се класира Калин Сираков. Всички останали участници получиха утешителна награда по 50 лева от наградния фонд на конкурса.
Конкурсът се организиран от кметството и читалище в Широка лъка. Празникът уважи и директорът на дирекция „АИО” и „ОМП” в община Смолян Емил Дурсев.

Пресцентър на община Смолян