> Начало > Новини > Над 50 юристи се запознаха с измененията в ГПК, домакин на обучението беше община Смолян

Над 50 юристи се запознаха с измененията в ГПК, домакин на обучението беше община Смолян

09.02.2018

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави над 50 юристи, които участваха в първия семинар на тема „Актуални въпроси по приложението на измененията в Изпълнителното производство по ГПК”, на който домакин беше община Смолян. Събитието се проведе с любезното съдействие на кмета Николай Мелемов. То е организирано по инициатива на групата на юрисконсултите от Община Смолян и от Областната администрация към Дружеството на юристите в нашия град. „Радвам се, че в община Смолян ще се обсъждат въпроси , които касаят законодателството в нашата страна и ще бъдат споделени добри практики по приложението на измененията в ГПК. Този семинар ще бъде полезен за работата на юристите и за по-ефективното прилагане на законодателството”, каза при откриването Аръчкова. Тя пожела ползотворна обучение и посочи, че юристите винаги могат да разчитат на подкрепата на община Смолян.
Лектор бе действащият частен съдебен изпълнител Мариана Обретенова – лектор към КЧСИ и НИП. Този семинар е част от серията обучителни семинари за практикуващи юристи по проблемите в практиката по приложението на измененията в ГПК, които Дружеството на юристите смята да проведе.
Председателят на местното дружество към Съюза на юристите в България адвокат Лилян Сираков и членът на ръководството Георги Кисьов благодариха за подкрепата на община Смолян, както и на лектора Обретенова, която коментира новите изменения и приложения в ГПК.

Пресцентър на община Смолян