> Начало > Новини > Кметовете на Мичуринск и Смолян обсъдиха възможностите за междурегионално сътрудничество

Кметовете на Мичуринск и Смолян обсъдиха възможностите за междурегионално сътрудничество

15.12.2017

Кметът Николай Мелемов прие днес делегация от Община Мичуринск, област Тамбов, водена от кмета Александр Кузнецов. На срещата бяха обсъдени възможностите за междурегионално сътрудничество и съвместна дейност в областите туризъм, култура, икономика, обмен на студенти и установяването на побратимени връзки за успешно сътрудничество.
Мичуринск е вторият по големина град в икономическо и културно развитие в региона Тамбов. Населението му е 94 хиляди души и е с добра транспортна позиция. С постановление на президента на Руската федерация, градът получава статута на научен град на Руската федерация, посочи на срещата Кузнецов. Той допълни, че планират да привличат туристи не само с местни забележителности и музеи, но и с агробизнес туризъм. „Смолян е много красив град и благодаря на господин Мелемов за гостоприемството и топлото посрещане”, сподели впечатленията си кметът на Мичуринск.
Мелемов представи пред делегацията приоритетите в развитието на община Смолян и посочи, че контактите между двете общини трябва да се развиват , което ще бъде в помощ на бизнеса, икономиката, културата и образованието.
В края на срещата кметовете определиха срещата като ползотворна и като начало за съвместно междурегионално сътрудничество.
По-късно делегацията от Мичуринск се срещна с бизнеса и неправителствени организации в община Смолян.
В делегацията са и заместник -кметовете Сергей Родюков и Константин Горлов , Николай Калинов, Почетен президент на Търговско-промишлената палата за област Тамбов и Виктория Фотинова, експерт по туризъм в общината.

Пресцентър на община Смолян