> Начало > Новини > Монтираха табелата с името на Величко Чолаков на Спортната зала в Смолян

Монтираха табелата с името на Величко Чолаков на Спортната зала в Смолян

13.12.2017

Днес беше монтирана табелата с името на Величко Чолаков на Спортната зала в Смолян. По предложение на кмета Николай Мелемов в края на август т.г. Общинския съвет единодушно прие спортното съоръжение да носи името на популярния тежкоатлет и треньор. Табелата бе изработена от фирма „Микони”.
Олимпийският ни шампион беше водеща фигура в спортните среди на Смолян. Имаше добра методика за подготовка на състезатели, добри идеи за развитие на спортната база на града. Мястото, където преминаваше неговия живот, беше спортната зала, където е и базата на Клуба по вдигане на тежести. Правим това в негова памет и за вдъхновение на всички наши съграждани, които в бъдеще ще се посветят на спорта, посочи Мелемов.
На 20.08.2017 цялата смолянска общественост и спортните среди на страната бяха разтърсени от внезапната преждевременна смърт на най-изтъкнатия и заслужил спортист-тежкоатлет на Смолян и на вдигането на тежести в свръхтежка категория, световният вицешампион, олимпийският медалист, многократният републикански шампион и рекордьор, треньорът с висок собствен принос за развитието на спорта в нашия град. почетният гражданин на Смолян Величко Чолаков.
Поклон пред паметта му!

Пресцентър на община Смолян