> Начало > Новини > ПГИ „Карл Маркс” в Смолян организира благотворителни прояви по повод най-светлите празници - Коледа и Но

ПГИ „Карл Маркс” в Смолян организира благотворителни прояви по повод най-светлите празници - Коледа и Нова година

11.12.2017

Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс” в Смолян организира благотворителни прояви по повод най-светлите празници- Коледа и Нова година, съобщиха от гимназията.
На 18 декември те ще започнат с благотворителна изложба-базар. Учители, родители и ученици ще покажат, че могат да творят в кухнята, а кулинарните изненади ще бъдат предложени на организирания базар, за да се помогне със средства на ученици в неравностойно положение и техните семейства.
На 22 декември коледарската група от гимназията ще покаже традиционно коледуване, наричане и сурвакане. В навечерието на Коледа в училището ще има празнично настроение като ще бъдат почетени традициите. „Взаимно ще продължим да учим най-важния урок – да бъдем милосърдни и добри. Така ще запазим жива традицията - в семействата ни, в родовете ни, а защо не и в училище”, споделят от ръководството на училището.
Те канят всички, които пожелаят да се включат в инициативите на 18 декември от 17 часа и на 22 декември от 10.30 часа в гимназията. „Малко преди ваканцията, ние ще доведем празниците при нас, ще съживим спомените от минали години, ще припомним за силата на българските традиции. Вълнението ни е голямо. Споделете го с нас”, обръщат се с покана към смолянчани учениците, родителите, учителите и ръководството на ПГИ „Карл Маркс”.
 

Пресцентър на община Смолян