> Начало > Новини > На официална церемония в Пазарджик бяха връчени трите годишни награди на ФА „Родопа”

На официална церемония в Пазарджик бяха връчени трите годишни награди на ФА „Родопа”

11.12.2017

На официална церемония в Пазарджик бяха връчени три награди на ФА „Родопа”. Формацията от Смолян е обявена за Ансамбъл на годината, Постановка на годината с „Невястата” и Хореограф на годината е Сийка Василева. Тя е и гл.хореограф на музикално-танцовия спектакъл „Невястата”. Хореографи на постановката също така са Спас Стойнев и Стефка Барбудова. Композитор е Николай Балабанов, а режисьор и сценарист е Адриан Петров, който е и главен художествен ръководител на ансамбъла. Отличията бяха връчени на четвъртото издание на Годишните фолклорни награди, които бяха посветени на 80-годишнината от рождението на Надка Караджова. Церемонията се проведе под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов.
Годишните фолклорни награди се провеждат всяка година в различен град на България. Връчват се на специално тържество.
Te са оценка за майсторството на изпълнителите в областта на народното творчество. Целта е дa сe представи и популяризира фолклорното ни богатство.
Ансамбъл "Родопа" кани смолянчани на коледен концерт, който ще се проведе на 14 декември /четвъртък/ от 19.00 часа в Родопския драматичен театър . Входът е свободен.
 

Пресцентър на община Смолян