> Начало > Новини > Грейнаха светлината на коледната елха в Смолян

Грейнаха светлината на коледната елха в Смолян

04.12.2017

Кметът Николай Мелемов и малчугани от детските  градини запалиха тази вечер светлините на шестметровата коледна елха на амфитеатъра на Новия център в Смолян . Красивата украса грейна и в трите квартала на града.
„По традиция в началото на декември се събираме и светваме светлината на нашата елха с надеждата, че тя ще понесе вълшебния дух във всички семейства и ще сбъдне всички наши мечти. Благодаря на децата от „Родопчанче”, „Синчец”, „Буратино”, „Слънце” и артистите от ОДК за прекрасната програма .Нека с техните песни и танци вълшебния дух на Коледа да завладее всички нас. Пожелавам на всички здраве и щастие , а на децата да са много послушни и да получат много подаръци”,каза в поздрава си  градоначалникът . За изненада на малчуганите пристигна и дядо Коледа, който ги поздрави  и им донесе подаръци . Усмивките грееха по лицата на палавниците , които чакат нетърпеливо тези празници. За да зарадва най-малките жители на Смолян, Мелемов за поредна година реши средствата от поздравителни картички да се използват за купуване на подаръци. 
За коледното настроение, с невероятните си изпълнения , допринесоха и дечицата от детските градини „Синчец”, „Слънце” , „Буратино”, „Родопчанче” и талантите от Обединения детски комплекс.
Събитието свързано с паленето светлините на градската елха се превърна и в празник за малчуганите.

Пресцентър на община Смолян