> Начало > Новини > Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчил

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчиловци

18.11.2017

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчиловци на тържеството, което се проведе в смолянското село. „Примерът, който давате на по-младите в своите родове и в обществото , заслужава уважение и признание. Това прекрасно събитие е повод и за равносметка, да си спомните хубавите мигове, които са ви донесли щастие и трудностите, които са ви сплотили. От сърце ви пожелавам още много години живот, здраве, любов и щастие”, каза в словото си Аръчкова. Тя поднесе на семействата поздравителни адреси от кмета Николай Мелемов, подаръци и цветя. Подаръци и поздрави получиха и седемте новородени дечица в селото.
От години в Момчиловци Денят на християнското семейство се отбелязва с почитане на дългогодишните семейства и новородените през годината, каза в началото на тържеството кметът на селото Сийка Суркова. Седемте двойки, които през тази години честват 50 и 60 години съвместно съжителство размениха отново брачните си халки и изживяха брачния ритуал повторно след толкова години. „Любов и търпение”, това е рецептата за продължителния брак, споделиха двойките. Те получиха удостоверения за успешен граждански брак. В чест на християнския празник подаръци получиха и бебетата, родени през годината в селото. Поздрав към семействата и новородените отправи и свещеника на Момчиловци отец Николай Рангелов. Програма изнесоха малчуганите от детската градина и състави от местното читалище. Звуча и родопска гайда.
На тържеството присъства и зам.-кметът инж.Мариана Цекова.

Пресцентър на община Смолян