> Начало > Новини > Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена, ремонтирана,

Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна

16.11.2017

„Днес в ДГ „Славейче” е истински празник, защото започнахме учебната 2017 /2018 година в напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна сграда. Това беше над 10-годишна наша мечта и тя бе осъществена, затова изказваме нашата благодарност към община Смолян”. С тези думи директорката на детското заведение в кв.Райково, Сийка Базелкова откри тържеството в реновираната сграда. По изготвен проект към Националния доверителен екофонд и с процентно участие на Общината бе подменена дограмата и бе поставена топлоизолация на сградата. „Благодарим на дирекция „Икономическо развитие, туризъм и международни програми и проекти“ за това, че изготви проекта и го защити. Благодарим на дирекция „Строителство, инфраструктура и околна среда“ за реализирането на ремонтните дейности и професионалното следене на целия работен процес, както и за отговорно и експедитивно подхождаше към всеки възникнал проблем.
Благодарим на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и бюджет“ за финансирането на дейности, които извършихме извън проекта. Ремонтира се вертикалната планировка пред сградата, която бе завършена преди дни. Община Смолян финансира подобренията /балатум, вътрешни портали, радиаторни решетки, секции във фоайетата, пердета, латекс и боя за цялата сграда/ във всички групи, за да създадем тази уютна, цветна, детска, безопасна среда за децата”, посочи Базелкова. Тя благодари на работещите в детското заведение, и на родителите за търпението им и за това, че са отделили от свободното си време и са помагали за боядисването на помещенията.
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от свое име и от името на кмета Николай Мелемов ръководството на детската градина, педагозите и децата. „ Радостна съм като гледам усмихнатите и щастливи деца в ДГ „Славейче”. Благодаря на екипа, които работиха съвместно с Общината за изпълняването на ремонтните дейности. Когато има подадена към нас ръка ние веднага се озоваваме. Още повече, че за екипа на господин Мелемов, децата и младите хора са най-важни, да растат здрави и щастливи в уютна и приятна обстановка. Пожелавам успехи и попътен вятър на ДГ „Славейче”, каза в поздрава си Аръчкова.
Водосвет за здраве и благоденствие на детското заведение отслужи протойерей Живко Желев.
Талантливите малчугани пяха, танцуваха и рецитираха, с което заслужиха аплодисментите на гостите.
През месец май т.г , когато ДГ „Славейче” чества 70 години от създаването си , кметът Мелемов обяви, че започва ремонт на сградата по енергийна ефективност. Той изпълни обещанието си градината да стане образцова и напълно обновена.

Пресцентър на община Смолян