> Начало > Новини > Поклон пред народните будители!

Поклон пред народните будители!

01.11.2017

Ученици и учители от смолянски училища отбелязват с различни прояви един от най-светлите ни български празници – Денят на народните будители.
В навечерието на 1 ноември, учениците от VIII и V клас от ППМГ „Васил Левски” подготвиха интересна презентация и я представиха пред всички ученици. Чрез нея за пореден път си спомниха за делата на будителите от миналото. Най-малките ученици поздравиха и всички учители - будителите на настоящето. Директорът на ППМГ Мария Илиева поздрави с празника и обърна внимание на дейностите на клуб "Млади възрожденци" към училището, който запазва спомена за всичко българско чрез многобройните си инициативи. Същият ден петокласниците поднесоха венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и Стою Бобутанов.
Учениците и учителите от СУ „Отец Паисий „ в Смолян поднесоха цветя пред паметника на Паисий Хилендарски и се поклониха пред святото дело на възрожденци. Бяха припомнени имената на книжовниците, просветителите и духовниците, посветили живота и знанията си за опазване духа на българския народ, за неговото просвещение и израстване.
Днес проявите посветени на празника продължават.
 

Пресцентър на община Смолян