> Начало > Новини > Почетен кристален знак на община Смолян за Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” по повод двойния празник на

Почетен кристален знак на община Смолян за Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” по повод двойния празник на престижната образователна институция

27.10.2017

С научна конференция в Смолян се отбелязва 55 години от създаването на Учителския институт и 20 години от преобразуването му във Филиал на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Научният форум бе открит днес в залата на Планетариума. На него присъстват ректора на ПУ проф.д-р Запрян Козлуджов, директора на местния филиал – проф.д-р Илиян Иванов, представителите на научната общност, организаторите и участниците в Националната научна конференция „Образование и наука за личностно и обществено развитие”.
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от името на кмета Николай Мелемов ръководството и академичната общност на ПУ” Паисий Хилендарски” – филиал Смолян. В поздравителния адрес се казва:
„Филиалът на Пловдивския университет в Смолян е престижна образователна и научна институция, будно академично средище за знания и наука, което обичаме и с което се гордеем. Двойният празник на съвременното висше учебно заведение, което е наследник на дълголетната образователна традиция на Учителския институт в Смолян, е прекрасен повод за заслужена радост и удовлетворение, за равносметка и оптимистичен поглед към утрешния ден, в който ще се развива и утвърждава неговото европейско бъдеще.
Успешно реализирали се възпитаници на Филиала на Пловдивския университет в Смолян има в почти всички региони на страната. Те намират достойно професионално поприще в различни сфери на обществения живот. Няма по-значима отплата от това за всеотдайния труд и на преподавателите, и на студентите. От сърце Ви желая здраве и самочувствие, успех и много настроение на юбилейните тържества.”
Венера Аръчкова връчи на проф.д-р Илиян Иванов Почетен кристален знак на община Смолян. Той благодари и посочи, че Филиалът на ПУ е утвърдена образователна институция в Смолян, която се гордее със своите научно-изследователски постижения. На конференцията ще бъдат изнесени повече от 70 доклада, а на събитието ще си даде среща академичната общност от цялата страна.
Проф. д-р Запрян Козлуджов каза при откриването на форума, че образователната институция е изключително важна за цялата област. И за да има Смолян бъдеще трябва да се задържат младите хора.
Научният форум продължава и в събота, 28 октомври, с Kpъглa мaca нa тeмa: „55 гoдини пeдaгoгичecĸo oбpaзoвaниe в Cpeднитe Poдoпи – peтpocпeĸтиви и пepcпeĸтиви. Събитието започва в 9.00 чaca в Зaceдaтeлнaтa зaлa нa ΠУ, Филиaл-Cмoлян.

Пресцентър на община Смолян