> Начало > Новини > 23 бегачи и колоездачи пробягаха част от маршрута на славните герои на полк.Серафимов

23 бегачи и колоездачи пробягаха част от маршрута на славните герои на полк.Серафимов

21.10.2017

За шеста поредна година община Смолян организира Шосеен пробег по повод 105 години от Освобождението на Родопите и Празниците на града. В надпреварата участваха 11 бегачи и 12 колоездачи, сред които и традиционните маратонци Руско Кадиев и съпругата му Нонка Кадиева. Маршрутът, общо 14 км. и 100 м, започна от връх Средногорец , а финалът бе пред паметника на полк.Владимир Серафимов на пл. „България” в областния град. С тази спортна проява засвидетелстваме уважение към безсмъртния подвиг на полк. Владимир Серафимов и войните от 21 Пехотен Средногорски полк. С много емоции и хъс за победа състезателите тръгнаха по част от маршрута на славните герои на полк.Серафимов.
Първи финишираха с време 65 минути Радостин Капуджиев и Борислав Пашов от Смолян. Втори е Пламен Балджиев, трети е Руско Кадиев. При жените първа е Нонка Кадиева , а при девойките първа е Станимира Вълчещова. Всички участници в състезанието след финиширането си получиха банани, шоколад и вода.
Аплодисменти получи и Руско Кадиев, единственият българин печелил Спартатлона в Гърция. Тази година се навършват 25 години от участието му. През 2012 г., когато беше отбелязана 100 годишнината от Освобождението на Родопите, Кадиев пробяга и 100 километровия маратон. Той участва в Шосейния пробег за шеста поредна година, както и съпругата му Нонка.
Награждаването на победителите ще бъде днес от 17.00 часа пред паметника на полк. Серафимов в Смолян .
Община Смолян благодари на Христо Богомилов, Милка Манева , семейство Кадиеви и ОД на МВР , които помогнаха при организацията и провеждането на състезанието.


Пресцентър на община Смолян