> Начало > Новини > Струнен дует „Вейл” и формация „Тъпани и гайди” ще изнесат на 21 октомври концерт за Празника на Смолян

Струнен дует „Вейл” и формация „Тъпани и гайди” ще изнесат на 21 октомври концерт за Празника на Смолян

20.10.2017

„Смолян празнува свобода”, под това мото на 21 октомври от 18.00 часа
в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов”, община Смолян организира концерт за гражданите и гостите на града. В него ще вземат участие Струнен дует „Вейл” и формация „Тъпани и гайди”.
Двамата виртуозни музиканти Мая и Пламен Ковачеви печелят престижни награди по международни сцени. Миналата година те получиха в Лас Вегас награда „Грами” за модерна класическа музика. Дует „Вейл” има един авторски албум и подготвя втори.
Формация „Тъпани и гайди” съществува от 2011 г. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето , но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. Смолянската публика ще се наслади на изпълненията на Валентина Добрева, Лазар Кермедчиев, Григор Лалов, Росен Росенов, Костадин Канев, Петър Йорданов и Георги Маринов Хорхе.
Община Смоля и кметът Николай Мелемов канят смолянчани и гостите на града да посетят концерта. Входът е безплатен.
Във фоайето на театъра, Министерството на туризма ще има подвижен рекламен щанд, на който ще предлагат атрактивни информационни материали за туристическите обекти в страната.

Пресцентър на община Смолян