> Начало > Новини > В КДК откриха изложба, в която 20 автори представят 70 фотоса от „Планината на Орфей”

В КДК откриха изложба, в която 20 автори представят 70 фотоса от „Планината на Орфей”

17.10.2017

В Изложбена зала " Петър Стайков " на КДК, тази вечер, бе открита фотоизложба от пленера "В планината на Орфей " в рамките на Есенен фотосалон – Смолян. „ Благодаря на община Смолян без чиято подкрепа и помощ нямаше да реализираме тази изложба, както и на гостоприемството на КДК”, съобщи при откриването й популярният фотограф Сашо Сарандалиев. Той посочи, че в нея участват 22 автори с над 70 творби, представящи творчеството на фотографите от Смолян през годината . „За първи път толкова много. В експозицията са включени фотоси от четирите фотоклуба. В Смолян винаги е имало и ще има добри фотографи”, посочи още Сарандалиев.
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави фотографите като им пожела да се множат творбите и успехите им. Тя връчи на Сарандалиев и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „ Хубаво е когато творческите личности на Смолян успяват да реализират идеите си. Вие продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град- да представяте на публиката интересни и вълнуващи снимки на заобикалящия ни свят и многоликия живот. Да се вдъхновиш от Планината на Орфей е съвсем естествено, но да превърнеш това вдъхновение в произведение на изкуството и творчески продукт – за това трябва талант. Желая ви да сте живи и здрави, прекрасно настроение и отворена душа за всичко хубаво около нас.”
Изложбата се посвещава на 105 години от Освобождението на Родопите и Празника на Смолян . Любителите на фотографското изкуство могат да я посетят до 31 октомври т.г.

Пресцентър на община Смолян