> Начало > Новини > Над 400 се включиха в Световния ден на ходенето

Над 400 се включиха в Световния ден на ходенето

15.10.2017

За поредна година в Смолян се отбелязва Световният ден на ходенето. Над 400 ученици, учители, представители от община Смолян и спортни клубове се включиха в инициативата.
Примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова „подгряваше” участниците като им обясняваше ползата от ходенето .
Походът започна от пешеходната зона на пл.”Свобода” до резерват „Амзово”. Времето беше слънчево и това допринесе още повече за настроението на ходещите. Доста бяха довели и кучетата си, за да им помагат вероятно по време на похода, който беше 4,6 км.
Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето 11 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, БАСВ, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“ и всички институции и организации, имащи отношение към здравето и спорта.
Организаторите подготвиха томбола, различни игри и много лакомства за участниците.
Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 105 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян.

Пресцентър на община Смолян