> Начало > Новини > За поредна година община Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден”

За поредна година община Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден”

10.10.2017

За поредна година община Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден”. На 12 октомври т.г. ученици от ОУ „Юрий Гагарин” и ППМГ „Васил Левски” ще имат възможност да съпреживеят един реален работен ден от управлението на общинската администрация. На този ден, от 9,00 до 13,00 часа, младите хора ще заемат ключови постове - на кмет, заместник-кметове, секретар, директори на дирекции и ще ръководят община Смолян. От 13,00 часа в зала 247 ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.
“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.
Инициативата „Мениджър за един ден” се организира за шестнадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Пресцентър на община Смолян