> Начало > Новини > Поредната вандалска проява върху детска площадка в Кетевска махала

Поредната вандалска проява върху детска площадка в Кетевска махала

11.09.2017

Поредната вандалска проява в Смолян. Този път обект на разрушителната сила е била детска площадка в Кетевска махала в квартал Райково.
Изкъртен е баскетболният кош, повредени са съоръжения по площадката, премахната е и част от оградата, а кошчето за боклук е изкъртено и откраднато. Само преди две седмици община Смолян боядиса, освежи и ремонтира детската площадката, а сега няма и следа от това, което се вижда ясно на една от снимките.
Зам.-кметът инж.Мариана Цекова на място се запозна с поредната вандалска проява и сигнализира полицията. Хора, които живеят в близост до съоръжението дадоха противоречиви мнения относно извършителите. Събирали се много деца и до късно през нощта играели баскетбол и били много шумни. Полицейските служители също пристигнаха на мястото на инцидента и разпитаха свидетели. Надяваме се извършителите на тази хулиганска проява върху общинската собственост да бъдат заловени, посочи инж.Цекова. 
Възмутително е как не се пази това, което е направено в полза на хората. Унищожавайки общинската собственост, вандалите унищожават средствата на смолянските данъкоплатци. Община Смолян призовава гражданите да бъдат по-бдителни и да сигнализират за подобни нарушения, защото грижата Смолян да бъде красив и приветлив не е само на общинската администрация, а и на всички граждани.
 

Пресцентър на община Смолян