> Начало > Новини > Една от надеждите на планинското ни колоездене завоюва златото в престижно международно състезание

Една от надеждите на планинското ни колоездене завоюва златото в престижно международно състезание

09.08.2017

През изминалия уикенд в Зеерфаус – Фис Ладис, Австрия се проведе един от най-големите международно форуми за деца и младежи по планинско колоездене, считано от мнозина за Световното първенство за деца в дисциплината.
В състезанието участваха над 200 състезатели от цял сват, а страната ни бе представена от трима млади надежди на родното колоездене – Йордан Анчев, Димитър Мазнейков и Румен Белезирев.
Страхотен успех успя да постигне 14- годишният Йордан Анчев, член на отбора на Райдърс Юнайтед, подкрепян от Велопарк Пампорово и община Смолян.
Талантливият млад състезател се пребори с огромната конкуренция на много по-големи и опитни състезатели от него и успя да завоюва златото в категория „Момчета под 17 години” и второ място в генералното класиране на всички състезатели.
Това бе първото международно участие за Анчев, който успя да впечатли всички с огромния си пробив на толкова високо ниво и даде заявка за много успехи в бъдеще.
Планинското колоездене търпи бурно развитие в страната ни през последните няколко години и това е първият подобен успех за България на толкова голям международен форум.

Пресцентър на община Смолян