> Начало > Новини > Кметът Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и Зул

Кметът Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и Зул

03.08.2017

Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и побратимения ни германски град Зул, които са на 10 дневен лагер в нашия град.
Това е третият по ред лагер, в който младежи от Смолян и Зул, в духа на доброволчеството, участват заедно в интензивна програма, опознават Смолян и Родопите, обменят опит, придобиват умения и създават приятелства. Ръководителят на младите огнеборци от Зул Марко Гочляк, изрази своята благодарност за перфектната организация и прекрасната програма, която са подготвили РСПБЗН – Смолян, както и за помощта на община Смолян и община Зул. Мелемов посочи, че да работим заедно в екип е най-добрата формула за успех. Това важи, както за борбата с пожарите, така и за работата с младежите, които са нашето бъдеще.
Градоначалникът пожела на младежите да са все така активни, да запазят добри спомени от Смолян и да направят дълготрайни приятелства, които да ги връщат при нас и в бъдеще.
В тазгодишния лагер участват 12 души и 5 ръководители от Зул, а от Смолян са 13 деца и 6 ръководители.
Припомняме, че доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, а в Германия голяма част от пожарникарите са именно доброволци. Ръководителите на групата от немска страна са огнеборци и пожарникари-доброволци.

Пресцентър на община Смолян