> Начало > Новини > Николай Мелемов е победител в конкурса „Кмет на месеца” за юли

Николай Мелемов е победител в конкурса „Кмет на месеца” за юли

02.08.2017

Конкурсът "Кмет на месеца" за юли приключи. Градоначалниците на общините Плевен, Смолян и Костинброд се поздравиха с победа на тема "Духът на Левски".
През юли читателите имаха възможността да гласуват за своя фаворит според това доколко общината запазва духа на националния ни герой Васил Левски по повод 180-годишнината от рождението му. Конкурсът се организира от портала на българските общини КМЕТА.bg. При общините с население между 20 000 и 50 000 титлата „Кмет на месеца” с голяма преднина грабна кметът на Смолян Николай Мелемов, който получи 46.15 на сто от гласовете. Смолян отбеляза тържествено 180-годишнината от рождението на Васил Левски с поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода и паметната плоча на Илия Белковски - съратник на Левски. В читалище „Кирил Маджаров” се проведе тържествено събрание- концерт, а ППМГ „Васил Левски” поднесе венци пред паметника на Апостола на свободата.
В категорията Голяма община – с население над 50 000 души Победител е Георг Спартански, кмет на Плевен
Състезанието при малките общини – с под 20 000 жители, с цели 84.73% от гласовете на читателите на Кмета.бг спечели кметът на Костинброд Трайко Младенов.

Пресцентър на община Смолян