> Начало > Новини > Петково отново посрещна роднини, приятели и гости на традиционния събор Петровден

Петково отново посрещна роднини, приятели и гости на традиционния събор Петровден

08.07.2017

И тази година Петково отбеляза традиционния събор – Петровден. Празникът, който се чества повече от 200 години, откри кметът Юлиян Чиев. „ Петковци прославят селото навсякъде по света не само с уменията и знанията си, а и с това, което е заложено у тях като духовност. Всички милеят за родното село. Тук е мястото за пореден път да благодаря от името на петковската общественост на община Смолян и кмета Мелемов за подкрепата в подобряването на инфраструктурата на селото. Предстои асфалтирането на вътрешната пътна мрежа и обновяване на читалището. Знаем, че средствата не достигат, времената са трудни, но с общи усилия ще продължим да работим за хората и доброто име на Петково”, посочи в словото си Чиев.
„ Петково показва, че е едно то най - хубавите села. И както казва г-н Чиев, въпреки трудните времена се поддържа и инфраструктурата на селото, но и българския дух. Всички гости тук ще усетят магията на Родопа планина. Желая на всички хубав празник. Заедно да работим за планината.Сигурен съм, че Родопите и България ще пребъдат”, каза в поздрава си към жителите и гостите на Петково зам.-кметът Марин Захариев.
Поздрави за празника поднесоха депутатът д-р Красимир Събев и областният управител на Кърджали Никола Чанев.
За доброто настроение на хората се погрижиха самодейците от местното читалище и оркестър „Родопи”.
Празникът започна по-рано днес с водосвет и панахида в храм „Св.Йоан Предтеча”. Беше раздадена и благословена трапеза.
Съборът се организира от община Смолян, кметството, местното читалище “ Христо Попконстантинов и Църковното настоятелство при храм „Св. Йоан Предтеча”.

Пресцентър на община Смолян