> Начало > Новини > Плакет от кмета Николай Мелемов за 70-годишнината на детска градина „Славейче”,където са получили уроци п

Плакет от кмета Николай Мелемов за 70-годишнината на детска градина „Славейче”,където са получили уроци по родолюбие поколения родопчани

19.05.2017

Зам.-кметът Марин Захариев връчи Плакет от името на кмета Николай Мелемов на директорката на ДГ „Славейче” Сийка Базелкова. Поводът е 70 години от създаването на детското заведение.
Годишнината бе отбелязана в препълнената зала на читалище „Орфееви гори” в кв.Райково , където талантливите малчугани , пяха, танцуваха и заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Освен Плакета, общинското ръководство ще даде и парична награда на детската градина от 1000 лв. след като тя бъде гласувана от Общинския съвет. Зам.-кметът Захариев поднесе и поздравителен адрес от кмета Мелемов в който се казва: „Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 70-тата годишнина на детска градина „Славейче”-Смолян. За мен е чест, че имам възможността да поздравя педагозите, жизнерадостните възпитаници и родителите на Вашето уважавано детско заведение по такъв значим и вълнуващ повод. В Детската градина в кв. Долно Райково са възпитавани, обучавани и получили уроци по родолюбие поколения родопчанчета. За всички тях преживяното в нея е скъп и незабравим спомен. То е част от неповторимото начало на житейската им пътека.
И на 70 години Вашата детска градина отново е млада и слънчева. Горда с успехите и таланта на своите малки славейчета, с постиженията на педагозите, с подкрепата на родителите и всеотдайните грижи на персонала на градината. Желая Ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение.”
Захариев, който е възпитаник на детската градина, поздрави учителите, родителите и децата с бележитата годишнина и изрази благодарността си към тях. Той посочи, че започва ремонт на сградата по енергийна ефективност. Предвидени са средства и за подобряване на вертикалната планировка, за да може след два месеца градината да стане образцова.
Празникът на „Славейче ” уважиха много гости, общински съветници, родители, бивши възпитаници на детското заведение и граждани.


Пресцентър на община Смолян