> Начало > Новини > Стартира Четвъртото издание на фестивала „Пусть всегда будет солнце”, което се превърна в празник на ру

Стартира Четвъртото издание на фестивала „Пусть всегда будет солнце”, което се превърна в празник на руската поезия, песен и танц

21.04.2017

Официално бе открито Четвъртото издание на областния етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце”. Събитието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов. Неговият заместник Марин Захариев поздрави талантливите участници като им пожела успех, а на публиката да се наслади на руската поезия, песни и танци.
Във фестивала участват 380 малчугани от детски градини, читалища, учебни заведения и други институции, които ще представят 95 изпълнения.
Журито оценява най-добрите изпълнения, а победителите ще участват в Зоналния етап на фестивала, който ще се проведе на 29 април във Велинград.
Беше прочетен и поздравителен адрес от посланика на Русия у нас Анатолий Макаров по повод организацията, провеждането и значимостта на събитието. Любителите на руската поезия, песен и танц аплодираха участниците, които започнаха изявите си в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов”.
На откриването на фестивала присъстваха още зам.-областният управител Илия Годев, началникът на РУО –Смолян Иван Муцевски и секретарят на Национално движение русофили /НДР/ Христина Иванова .
Организатори на събитието са община Смолян, НДР, Руски клуб-Смолян и др.

Пресцентър на община Смолян