> Начало > Новини > Благодатният огън ще пристигне в Смолян след 22,30 ч. , божествената частица на Велика събота ще донесе

Благодатният огън ще пристигне в Смолян след 22,30 ч. , божествената частица на Велика събота ще донесе архимандрит Висарион

15.04.2017

Благодатният огън ще пристигне в Смолян след 22,30 часа. На Велика събота божествената частица ще донесе архимандрит Висарион, който ще я  вземе от Пловдивската митрополия. За поредна година Благодатният огън се пренася от Божи гроб от българска църковно-държавна делегация, която  се води сега от Старозагорския митрополит Киприян, определен от Светия синод на БПЦ.
Архимандрит Висарион ще донесе частица от Благодатния огън в храм „Св.Висарион Смоленски”. Свещениците от Смолянската духовна околия ще вземат от божествения пламък и ще го занесат в храмовете, в които служат. От нетварната светлина ще запалят свещичките си всички православни християни на Великден. В продължение на близо 2000 години Бог по своята милост изпраща на Велика събота Благодатния огън на Божи гроб в Йерусалим.
Празничното Пасхално богослужение започва в 23,30 часа в храм „Св.Висарион Смоленски”. Да влезем в радостта на Христовото Възкресение!

Пресцентър на община Смолян