> Начало > Новини > По покана на кмета Мелемов, пристигат 28 деца от Хитрино на пролетен лагер в Смолян

По покана на кмета Мелемов, пристигат 28 деца от Хитрино на пролетен лагер в Смолян

06.04.2017

По покана на кмета Николай Мелемов на 8 април, събота, пристигат 28 деца от Хитрино на пролетен лагер в Смолян. Групата ще бъде придружавана от трима ръководители и едно медицинско лице. В края на миналата година градоначалникът отправи покана до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил , дечица да гостуват на нашия град през пролетната ваканция, като община Смолян поема всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията. „Надявам се, че ще приемете предложението ми, защото след този стрес и ужас, който са изживели и децата е добре да се възстановят и да сменят обстановката”, посочи Мелемов в поканата до своя колега.
Децата, които пристигат в Смолян са на възраст от 8 до 15 години и ще гостуват на Общината до 12 април. Те ще бъдат настанени в хотелски комплекс „Смолена” –с.Смилян, където ще бъдат вечерите и закуските им. Имат предвидени обяди в същия комплекс, както и в хотел Кипарис Алфа.
Община Смолян е подготвиха богата и разнообразна програма за дечицата, които са изживели ужаса на трагедията през декември м.г.
Те ще посетят Планетариума, РИМ „Стою Шишков”-Смолян и Плувния басейн. Организиран им е поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица. Малчуганите ще имат свободно време и за разходки в Смолян.
На 11 април те ще се срещнат с кмета Мелемов в общината, а на 12 април си отпътуват за Хитрино.
Припомняме, че жителите на община Смолян бяха съпричастни към трагедията на хората от Шуменската община и се включиха във всички благотворителни акции в помощ на пострадалите. Дори малчуганите от детска градина „Зорница” организираха дарителска акция за приятел от Хитрино „ От дете на дете” и събраха 30 играчки, които бяха изпратени за подаръци на дечицата в пострадалата Шуменска община.
Над 60 чувала с дрехи, обувки и топли завивки също бяха изпратени в Хитрино. Акцията организираха читалище „Орфееви гори” – кв.Райково , а община Смолян осигури транспорта да стигнат даренията до пострадалите хора.

Пресцентър на община Смолян