> Начало > Новини > Изпратиха делегацията ни за игрите на „Спешъл Олимпикс”, пожелаваме успех на смолянчаните Мариела и Калин

Изпратиха делегацията ни за игрите на „Спешъл Олимпикс”, пожелаваме успех на смолянчаните Мариела и Калин

15.03.2017

Официално беше изпратена националната ни делегация на Спешъл Олимпикс България, която ще ни представлява на Световните зимни игри Австрия’2017. От 8 атлета включени в групата, четирима са от Смолянска област. От Смолян ще ни представляват Мариела Налбантова 13 г. /ски бягане/ и Калин Георгиев, 15 г. /бягане със снегоходки/. Другите двама участници са от Чепеларе.
В периода 14-25 март 2017 г. Грац, Шладминг и Рамсау (Австрия) ще се проведат Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс. Австрия очаква повече от 3 000 състезатели с интелектуални затруднения от 110 страни, 1 100 треньора, 3 000 доброволци и над 500 официални лица, както и повече от 15 000 души – семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят. Чрез спорта, Световните зимни игри '2017 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.
От 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на „Спешъл Олимпикс. „Ще продължим традицията да подпомагаме участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Убеден съм, че ще представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви. Пожелавам ви успешно представяне, да сте здрави и да се забавлявате”, пожела кметътМелемов на Мариела и Калин преди да тръгнат на престижното състезание.
Официални партньори на националната кампания „ Сподели усещането” са Министерство на младежта и спорта”, Българска федерация по ски”, Община Смолян, и общините Чепеларе, Банско, София, АМЕР СПОРТ, ДИЕЛ СПОРТ, „Пампорово АД”, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян, Фондация ПРО СПОРТ и др.

Пресцентър на община Смолян